МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 07.07.2011 р. N 204-р

Про затвердження плану першочергових заходів з розвитку виробництва картоплі та овочів

Відповідно до статей 2, 13 Закону України "Про місцеві державні адміністрації", на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 18 травня 2011 року N 475-р "Про затвердження плану першочергових заходів з розвитку виробництва картоплі та овочів" (План N 475-р), з метою нарощування обсягів виробництва картоплі та овочів і забезпечення населення Миколаївської області овочевою продукцією:

1. Затвердити план першочергових заходів з розвитку виробництва картоплі та овочів, що додається.

2. Доручити головам райдержадміністрацій та запропонувати міським (міст обласного значення) головам:

2.1. Забезпечити виробництво картоплі та овочів у Миколаївській області 2011 року в орієнтовних обсягах згідно з додатком.

2.2. Надати Головному управлінню агропромислового розвитку облдержадміністрації інформацію щодо виконання заходів до 1 листопада 2011 року.

2.3 Вжити заходів щодо забезпечення закладки на зберігання овочів та картоплі на осінньо-зимовий період 2011/2012 року в обсягах, необхідних для забезпечення потреб населення області.

3. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Травянка В. І.

 

Голова облдержадміністрації

М. П. Круглов


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Розпорядження Миколаївської обласної державної адміністрації
07.07.2011 N 204-р


ПЛАН
першочергових заходів з розвитку виробництва картоплі та овочів

1. Розробити та затвердити в установленому чинним законодавством порядку регіональні програми розвитку овочівництва до 2020 року, передбачивши в них питання щодо будівництва нових овоче-, картоплесховищ та тепличних комплексів, збільшення площі під овочеві культури у суб'єктів господарювання, нарощення валових зборів овочів у відкритому і закритому ґрунті, збільшення врожайності та поглибленої переробки вирощеного врожаю.

Головне управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, райдержадміністрації
До кінця 2011 року.


2. Забезпечити на районному рівні нарощування обсягів виробництва овочів у перерахунку на одну особу в обсязі, не меншому ніж науково обґрунтована норма споживання.

Райдержадміністрації, виконавчі комітети міських (міст обласного значення) рад (за узгодженням).
Постійно.


3. Вживати заходів щодо спрощення доступу виробників овочів на ринки сільськогосподарської продукції та сприяти в межах повноважень та в установленому порядку виділенню земельних ділянок для будівництва овоче- та картоплесховищ.

Головні управління облдержадміністрації: агропромислового розвитку, економіки, райдержадміністрації, виконавчі комітети міських (міст обласного значення) рад (за узгодженням).
Постійно.


4. Забезпечити укладання суб'єктами господарювання договорів на поставку овочів, картоплі та плодоягідної продукції до міст, інших населених пунктів, шкіл, лікарень, закладів громадського харчування тощо.

Райдержадміністрації, виконавчі комітети міських (міст обласного значення) рад (за узгодженням).
Постійно.


5. Провести аналіз інвестиційних проектів у галузі овочівництва, переробної галузі та подати їх на розгляд до Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації з відповідними пропозиціями щодо поліпшення інвестиційного клімату в галузі.

Райдержадміністрації, виконавчі комітети міських (міст обласного значення) рад (за узгодженням)
До 10 липня 2011 року.


6. Сприяти в межах повноважень та в установленому порядку:

6.1. Впровадженню новітніх агротехнологій вирощування і зберігання картоплі та овочів на інноваційній основі з метою підвищення рентабельності їх виробництва.

Райдержадміністрації, виконавчі комітети міських (міст обласного значення) рад (за узгодженням).
Постійно.


6.2. Утворенню кооперативів з виробництва, заготівлі і зберігання овочів.

Райдержадміністрації, виконавчі комітети міських (міст обласного значення) рад (за узгодженням).
Постійно.


6.3. Залученню інвестицій у розвиток овочівництва, відновлення інфраструктури зберігання овочів та їх поглибленої переробки.

Райдержадміністрації, виконавчі комітети міських (міст обласного значення) рад (за узгодженням).
Постійно.


7. Вжити заходів щодо забезпечення дотримання науково обґрунтованої структури посівів овочевих культур на відкритому ґрунті.

Райдержадміністрації, Головне управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.
Постійно.


8. Забезпечити в установленому чинним законодавством порядку здійснення контролю за формуванням цін на продукцію овочівництва відкритого і закритого ґрунту в ланцюгу від виробника до споживача.

Головне управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, Головне управління економіки облдержадміністрації, державна інспекція з контролю за цінами в Миколаївській області (за узгодженням).
Постійно.


9. Забезпечити безперебійну подачу води для зрошення овочевих культур відповідно до укладених договорів з метою мінімізації можливих негативних наслідків посухи.

Миколаївське обласне управління водних ресурсів (за узгодженням), райдержадміністрації.
До 1 жовтня 2011 року.


10. Забезпечити проведення на постійній основі ярмаркових заходів з реалізації сільськогосподарської продукції, в тому числі картоплі та овочів, та сприяти сільгосптоваровиробникам у реалізації їх власної продукції на ринках.

Райдержадміністрації, виконавчі комітети міських (міст обласного значення) рад (за узгодженням), Головне управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.
Постійно.


11. Забезпечити проведення інвентаризації наявності складських приміщень, овочесховищ, теплиць, їх місткості, умов зберігання у них овочів та картоплі, визначити потребу в додаткових місткостях для їх зберігання та джерела фінансування будівництва таких сховищ.

Райдержадміністрації, виконавчі комітети міських (міст обласного значення) рад (за узгодженням), Головне управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.
До 10 липня 2011 року.


12. З метою забезпечення населення області овочевою продукцією та картоплею активізувати діяльність підприємств обласної спілки споживчих товариств у заготівельній галузі, організувати реалізацію продукції через власну торговельну мережу та вжити заходів щодо завантаження на зимовий період діючих овочесховищ, проведення їх реконструкції (у разі необхідності та за умови наявності відповідних коштів).

Миколаївська обласна спілка споживчих товариств (за узгодженням).
Постійно.


 

Додаток
до розпорядження Миколаївської обласної державної адміністрації
07.07.2011 N 204-р


Орієнтовні обсяги виробництва картоплі та овочів у Миколаївській області 2011 року.

Район

Обсяги, тис. тонн

картоплі

овочів

Арбузинський

18,8

8,5

Баштанський

10,4

9,1

Березанський

6,3

8,9

Березнегуватський

4,6

4,3

Братський

5,0

3,8

Веселинівський

7,4

5,2

Вознесенський

12,3

19,8

Врадіївський

6,5

4,4

Доманівський

6,2

5,4

Єланецький

6,1

3,5

Жовтневий

21,5

124

Казанківський

11,8

6,5

Кривоозерський

11,3

12,8

Миколаївський

9,3

13,2

Новобузький

12,9

4,6

Новоодеський

12,6

15,3

Очаківський

6,0

4,8

Первомайський

20,6

14,8

Снігурівський

10,2

101,0

Всього

200

370


 

Заступник голови - керівник апарату
облдержадміністрації

В. М. Рукоманов





 
 
Copyright © 2003-2018 document.UA. All rights reserved. При використанні матеріалів сайту наявність активного посилання на document.UA обов'язково. Законодавство-mirror:epicentre.com.ua
RSS канали