КИЇВСЬКА МІСЬКА РАДА
VIII сесія VI скликання

РІШЕННЯ

від 27 жовтня 2011 року N 391/6607

Про затвердження попереднього звіту тимчасової контрольної комісії Київради щодо перевірки використання приміщень та якості харчування учнів у навчальних закладах міста Києва

Заслухавши та обговоривши попередній звіт тимчасової контрольної комісії Київради щодо перевірки використання приміщень та якості харчування учнів у навчальних закладах міста Києва, відповідно до статті 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", пункту 16.9 статті 16 Регламенту Київської міської ради та рішення Київради від 23.12.2010 N 418/5230 "Про створення тимчасової контрольної комісії Київради щодо перевірки використання приміщень та якості харчування учнів у навчальних закладах міста Києва" Київська міська рада вирішила:

1. Взяти до відома попередній звіт тимчасової контрольної комісії Київради щодо перевірки використання приміщень та якості харчування учнів у навчальних закладах міста Києва згідно з додатком.

2. Внести відповідні зміни до рішення Київради від 23.12.2010 N 418/5230 "Про створення тимчасової контрольної комісії Київради щодо перевірки використання приміщень та якості харчування учнів у навчальних закладах міста Києва", а саме:

- у пункті 2 рішення слова "Баранов-Мохорт Сергій Миколайович" замінити словами "Філіппов Володимир Вікторович";

- у пункті 4 рішення слова та цифру "протягом 3-х місяців" замінити словом та цифрами "до 01.05.2012";

- у назві рішення і по тексту слово "учнів" замінити на слово "дітей";

- включити до складу цієї комісії депутата Київської міської ради Шлапак Аллу Василівну.

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію Київради з питань регламенту, правопорядку та депутатської етики.

 

Київський міський голова

Л. Черновецький

 

Додаток
до рішення Київської міської ради
27.10.2011 N 391/6607

Попередній звіт
тимчасової контрольної комісії Київради щодо перевірки використання приміщень та якості харчування учнів у навчальних закладах міста Києва

Тимчасова контрольна комісія Київради щодо перевірки використання приміщень та якості харчування учнів у навчальних закладах міста Києва була створена рішенням Київської міської ради від 23.12.2010 N 418/5230 та у зв'язку із численними зверненнями батьків до депутатів Київради зі скаргами на якість харчування у навчальних закладах м. Києва та на випадки неправомірної передачі в оренду приміщень закладів освіти.

Метою тимчасової контрольної комісії є встановлення контролю з боку Київської міської ради за правомірністю передачі в оренду приміщень у навчальних закладах м. Києва та за якістю харчування дітей в цих закладах.

Основними завданнями тимчасової контрольної комісії були:

1) перевірка використання за призначенням приміщень у навчальних закладах м. Києва;

2) контроль за якістю харчування дітей;

3) надання пропозицій щодо поліпшення організації процесу надання послуг щоденного харчування дітей у навчальних закладах м. Києва.

Для вирішення поставлених завдань тимчасовою контрольною комісією здійснюється співпраця з:

- головним державним санітарним лікарем м. Києва;

- Головним управлінням освіти та науки м. Києва та районними управліннями освіти;

- Головним управлінням з питань цінової політики;

- директорами комунальних підприємств та представниками комерційних структур, які забезпечують харчування у навчальних закладах м. Києва;

- директорами та завідуючими навчальних закладів;

- вчителями та батьками.

У процесі вивчення ситуації щодо цих питань були здійснені наступні заходи, розіслано запити, листи, а саме:

1. Звернення до голови КМДА О. Попова, заступника голови КМДА Л. Новохатька, голів районних в місті Києві державних адміністрацій щодо надання інформації про організації та підприємства, які надають послуги харчування в навчальних закладах міста (по кожному закладу окремо), а саме: норм і вартості закупівельних цін на всі види товарів для харчування дітей, вартості послуги щоденного гарячого харчування з наданням копій накладних та актів виконаних робіт, які підтверджують ціни на продукти, а також інформацію щодо мережі приміщень у навчальних закладах, які здаються в оренду, та проектної потужності цих закладів.

2. Звернення до прокурора м. Києва щодо перевірки законності передачі в оренду та використання за призначенням приміщень у навчальних закладах м. Києва.

3. Звернення до організацій та підприємств м. Києва, які надають послуги харчування в навчальних закладах міста, на розгляд комісії розрахунків з накладних витрат та їх структури.

4. Звернення до Головного управління освіти і науки м. Києва щодо залучення членів батьківських комітетів навчальних закладів до груп контролю за харчуванням дітей та до тендерних комітетів.

5. Звернення до головного державного санітарного лікаря м. Києва щодо інформації про випадки порушення санітарно-епідеміологічних норм харчування дітей у школах та дитсадках м. Києва та скарги батьків з цього питання.

6. Звернення до Головного управління освіти і науки м. Києва щодо економічного обгрунтування введення у штат шкіл кухарів та працівників шкільних кухонь.

7. Напередодні літніх канікул - звернення до Головного управління освіти і науки м. Києва щодо надання копій затверджених меню за двотижневий термін у дитячих літніх таборах та дитсадках.

8. Проведення виїзних засідань членами тимчасової контрольної комісії щодо перевірки використання приміщень та посилення контролю за харчуванням дітей у дошкільних закладах та шкільних оздоровчих таборах.

9. Після перевірок - звернення до районних в м. Києві державних адміністрацій щодо надання видаткових накладних на продукти харчування у навчальних закладах, а також щоденних меню та копій документів по організації харчування, договорів оренди приміщень та інформації щодо проведених та запланованих тендерів з переліком переможців на постачання продуктів харчування та надання послуг харчування.

В результаті узагальнення наданої інформації, вивчення скарг батьків та виявлених під час виїзних засідань порушень, були виявлені наступні недоліки якості харчування дітей у навчальних закладах м. Києва, а саме:

1. Недотримання погоджених меню.

2. Включення в меню заборонених для харчування дітей страв - м'ясних та рибних консервів, кавових напоїв.

3. Недотримання умов та термінів зберігання продуктів харчування.

4. Несвоєчасне проходження персоналом медичних оглядів.

5. Порушення правил миття столового та кухонного посуду.

Треба додати, що не всі районні управління освіти своєчасно надавали необхідну інформацію. Не зовсім прозорим було й проведення тендерів у районах. Залишається багато питань щодо організації своєчасної та повноцінної вітамінізації дітей влітку. Незрозумілою є й різниця цін на добову норму харчування одного школяра по окремих районах міста.

Чому у столиці вартість шкільного обіду, який надається за державні кошти учням пільгових категорій, становить в різних районах Києва різні цифри? Наприклад, на 1 вересня 2011 року вартість шкільного обіду для пільгових категорій учнів 5 - 11 класів в Оболонському районі становила 10 грн. 35 коп., в Подільському - 7,35 грн., в Деснянському - 6,40.

Але ж згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2004 р. N 1591 шкільний обід повинен складатися з чітко визначеного набору продуктів (додаток 7 до постанови) і його вартість встановлюється з кошторису, який місцеві органи влади виділяють на шкільне харчування. То ж виходить, що шкільне соціальне харчування в Києві не має зрозумілих правил.

Поряд із проблемою встановлення вартості шкільного обіду встає й питання: чи повинні батьки доплачувати за "безкоштовний обід"?

З одного боку, Закон України "Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії" визначає, що відповідальність за харчування дітей у школах та дитячих садочках несе держава, а з іншого боку, бюджетних коштів не вистачає на оплату належного харчування дитини. Тому місцеві органи влади заплющують очі і дозволяють управлінням освіти збирати з батьків додаткові кошти на "безкоштовні обіди".

Постанова Кабінету Міністрів України N 116 від 2 лютого 2011 року "Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість" (Постанова N 116) встановлює розмір денної норми на одну дитину, виходячи із розрахунку 2 % від прожиткового мінімуму. Причому, вартість сніданку становить 25 %, обіду - 40 %, полуденку - 10 % і вечері - 25 %. Тобто на жовтень 2011 року денна норма харчування школяра повинна складати 20,44 грн. Ці вартісні норми в Києві поки що не виконуються.

Серед головних результатів роботи зазначеної тимчасової контрольної комісії можна назвати:

1. Створення груп контролю за якістю харчування дітей в навчальних закладах міста із включенням членів батьківських комітетів до цих груп.

2. На основі звернення тимчасової комісії до КМДА було видане розпорядження N 1224 від 29.12.2010 "Про встановлення граничних торговельних надбавок (націнок) на продукцію громадського харчування" (Розпорядження N 1224), на підставі якого були зменшені торговельні націнки для підприємств шкільного харчування у м. Києві у розмірі 25 % на покупні товари і 50 %, враховуючи ПДВ (а це фактично 30 %), на продукцію власного виробництва.

Пропозиції від тимчасової контрольної комісії:

1. Представникам санітарно-епідеміологічних станцій м. Києва з Головним управлінням з питань захисту прав споживачів, районними управліннями освіти щомісяця здійснювати контроль та нагляд за організацією харчування учнів, а звіти перевірок та скарги батьків надавати на розгляд тимчасової контрольної комісії.

2. У навчальних закладах міста рекомендувати батькам посилити контроль за якісним харчуванням дітей та своєчасним постачанням продуктів харчування та надавати скарги на розгляд тимчасової контрольної комісії.

3. Керівництву навчальних закладів та районних управлінь освіти, Головному управлінню освіти і науки, головам районів посилити контроль за цінами на продукти харчування, які пропонують комерційні структури та комунальні підприємства.

4. Головному управлінню освіти і науки у двомісячний термін розробити окрему програму харчування дітей в навчальних закладах м. Києва та надати її на розгляд тимчасової контрольної комісії.

5. КМДА розглянути питання щодо збереження в штатних розписах навчальних закладів м. Києва посади інспектора з харчування та медичної сестри з дієтичного харчування.

6. КМДА вжити заходів щодо відновлення матеріально-технічної бази їдалень та кухонь навчальних закладів м. Києва та необхідного для них обладнання.

7. КМДА дати відповідні доручення по створенню по Києву єдиної бази постачальників продуктів харчування для навчальних закладів міста із занесенням у "чорний" список тих представників, що забезпечували їдальні навчальних закладів неякісними продуктами та послугами.

8. КМДА вжити заходів щодо встановлення чіткої межі вартості на продукти харчування для навчальних закладів міста та встановити єдину вартість послуги щоденного харчування дітей у навчальних закладах по всіх районах Києва.

9. Передбачити кошти на вищезазначені заходи при формуванні бюджету м. Києва на 2012 рік.

Враховуючи великий обсяг завдань щодо перевірки використання приміщень у навчальних закладах міста Києва та контролю за якістю харчування дітей у цих закладах, тимчасова контрольна комісія рекомендує продовжити термін роботи до травня 2012 року та внести відповідні зміни до рішення Київради від 23.12.2010 N 418/5230 "Про створення тимчасової контрольної комісії Київради щодо перевірки використання приміщень та якості харчування учнів у навчальних закладах міста Києва".

 

Заступник міського голови -
секретар Київради

Г. Герега

 




 
 
Copyright © 2003-2018 document.UA. All rights reserved. При використанні матеріалів сайту наявність активного посилання на document.UA обов'язково. Законодавство-mirror:epicentre.com.ua
RSS канали