МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ

НАКАЗ

08.06.2012

м. Київ

N 848/5


Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
14 червня 2012 р. за N 964/21276

Про затвердження Порядку використання майна продовольчого забезпечення установ виконання покарань, слідчих ізоляторів і навчальних закладів, що належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України, та норм його належності

Відповідно до пункту 3 Положення про Міністерство юстиції України, затвердженого Указом Президента України від 06 квітня 2011 року N 395 (Указ N 395/2011), пункту 5 Положення про Державну пенітенціарну службу України, затвердженого Указом Президента України від 06 квітня 2011 року N 394 (Положення N 394/2011), та з метою упорядкування норм належності майна та порядку використання майна продовольчого забезпечення установ виконання покарань, слідчих ізоляторів і навчальних закладів, що належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України,

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити такі, що додаються:

1.1. Порядок використання майна продовольчого забезпечення установ виконання покарань, слідчих ізоляторів і навчальних закладів, що належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України.

1.2. Норму належності столового посуду та інвентарю для їдалень установ виконання покарань та слідчих ізоляторів.

1.3. Норму належності обладнання, посуду та інвентарю для кухонь і продовольчих складів установ виконання покарань та слідчих ізоляторів.

1.4. Норму належності технологічного обладання, інвентарю, столового та кухонного посуду для кімнат для розігріву і приймання їжі у відділеннях соціально-психологічної служби установ виконання покарань та слідчих ізоляторів.

1.5. Норму належності посуду та інвентарю для обідніх залів їдалень осіб рядового і начальницького складу, вартових приміщень установ виконання покарань та слідчих ізоляторів.

1.6. Норму належності посуду та інвентарю для їдалень навчальних закладів, що належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України.

1.7. Норму належності обладнання, посуду та інвентарю для кухонь і продовольчих складів навчальних закладів, що належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України.

1.8. Норму належності посуду, приборів та інвентарю для їдалень будинків дитини при установах виконання покарань.

1.9. Норму належності обладнання та інвентарю для пекарень установ виконання покарань, слідчих ізоляторів і навчальних закладів, що належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України.

1.10. Норму належності технологічного обладнання для крамниць установ виконання покарань, слідчих ізоляторів і навчальних закладів, що належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України.

1.11. Норму належності посуду та інвентарю для кухонь розплідників службових собак.

2. Голові Державної пенітенціарної служби України (Лісіцков О. В.) довести цей наказ до відома начальників територіальних органів Державної пенітенціарної служби України, начальників установ виконання покарань, слідчих ізоляторів та керівників навчальних закладів, що належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України.

3. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Державного департаменту України з питань виконання покарань від 08 липня 1999 року N 80 "Про введення в дію норм належності майна продовольчої служби установ виконання покарань, слідчих ізоляторів і навчальних закладів Державної кримінально-виконавчої служби", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 02 вересня 1999 року за N 594/3887 (із змінами).

4. Департаменту взаємодії з органами влади Міністерства юстиції (Зеркаль О. В.) подати цей наказ на державну реєстрацію відповідно до Указу Президента України від 03 жовтня 1992 року N 493 "Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади".

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Державної пенітенціарної служби України генерал-майора внутрішньої служби Дуку О. О. і департамент виробничої діяльності та ресурсного забезпечення Державної пенітенціарної служби України (Пудак В. А.).

6. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

 

Міністр

О. Лавринович


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства юстиції України
08.06.2012 N 848/5

Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
14 червня 2012 р. за N 964/21276


Порядок
використання майна продовольчого забезпечення установ виконання покарань, слідчих ізоляторів і навчальних закладів, що належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України

1. Норми забезпечення обладнанням, посудом та інвентарем є обов'язковими для застосування в установах виконання покарань, слідчих ізоляторах і навчальних закладах, що належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України (далі - установа), відповідно до номенклатури майна продовольчого забезпечення та строків його експлуатації, наведеної в додатку до цього Порядку.

2. Потреба у стравоварильних котлах визначається, виходячи з роздільного приготування їжі для кожної зміни.

3. Їдальні, що мають водопровід, повинні бути оснащені раковинами чавунними або умивальниками фаянсовими. Рукомийники і тази до них у цих випадках не передбачаються.

4. Одержане обладнання повинно бути встановлене і здане в експлуатацію в такі строки:

при будівництві нових і реконструкції наявних їдалень - протягом строків, затверджених для проведення цих робіт;

у разі заміни обладнання, що вийшло з ладу, - не пізніше трьох місяців з дня одержання нового обладнання. Передчасна заміна обладнання, яке є в експлуатації, а також вилученого для ремонту, на нове до закінчення встановлених строків забороняється.

5. В установах призначаються відповідальні особи, які стежать за правильною експлуатацією, утриманням і своєчасним ремонтом установленого в їдальнях і на продовольчих складах обладнання. У місцях установлення обладнання вивішуються інструкції з правил його експлуатації і техніки безпеки.

На обладнання, що є в експлуатації, необхідно мати і своєчасно вести технічні паспорти (картки) встановленого зразка.

6. Зазначене майно є інвентарним, і установи повинні використовувати його лише за прямим призначенням. Видавати майно стороннім організаціям або приватним особам у тимчасове або постійне користування забороняється.

7. Монтаж, капітальний і поточний ремонти, прийняття і здавання обладнання в експлуатацію слід проводити в суворій відповідності з технічними умовами виконання цих робіт. Технічне обслуговування обладнання проводиться силами власників за договорами з місцевими ремонтно-монтажними підприємствами.

8. Забезпечення установ запасними частинами до обладнання здійснюється власними силами.

9. Забезпечення холодильним, технологічним та тепловим обладнанням, а також посудом та інвентарем кімнат для тривалих побачень здійснюється за фактичною потребою з розрахунку на 1 ліжко-місце за рахунок коштів спеціального фонду установи.

У новостворених установах виконання покарань та слідчих ізоляторах кімнати для тривалих побачень одноразово забезпечуються обладнанням, посудом та інвентарем за рахунок коштів загального фонду згідно з нормами належності посуду та інвентарю обідніх залів їдалень осіб рядового і начальницького складу, вартових приміщень установ виконання покарань та слідчих ізоляторів.

10. Забезпечення холодильним та технологічним обладнанням крамниць установ здійснюється за рахунок їх функціонування.

11. Ваги і гирі підлягають обов'язковій державній перевірці і тавруванню один раз на два роки. Перевірка, таврування і спостереження за станом ваг і гир проводяться місцевим органом стандартизації.

12. Вибракування і списання майна відбуваються один раз на рік у день інвентаризації. Як виняток, дозволяється списувати щомісяця в межах фактичного зносу посуд алюмінієвий, стальний оцинкований і емальований, скляний, фарфоро-фаянсовий, а також алюмінієві столові прибори, але не більше 1/12 кількості, що допускається до списання за рік згідно зі встановленими строками експлуатації та з номенклатурою майна. Таке списання допускається тільки в тих випадках, коли буде встановлено наявність у їдальні посуду і приборів у непридатному стані, що не є наслідком безгосподарського ставлення до майна чи його умисного псування.

Нове майно зі строком експлуатації більше 1 року 6 місяців, видане в користування одноразово, списанню протягом першого року експлуатації не підлягає.

13. Майно, що підлягає вибракуванню і списанню, вилучається і зосереджується в окремих приміщеннях. Зберігання майна, що стало непридатним, разом з новим забороняється.

14. Вибракування майна, що стало непридатним, проводиться за такими ознаками:

посуд алюмінієвий, з нержавіючої сталі і стальний оцинкований - за наявності пошкоджень, що унеможливлюють його ремонт;

посуд сталевий емальований - за наявності відбитостей емалевого і ґрунтового шарів на поверхні виробів, а також такий, що не підлягає ремонту;

посуд скляний, фарфоро-фаянсовий і пластмасовий - за наявності відбитостей і тріщин або за повної побитості;

столові прибори, ножові вироби та інвентар - при повному зношенні.

15. При визначенні вартості майна, яке втрачено, стало непридатним або якого не вистачає, враховується фактичне зношення залежно від тривалості експлуатації згідно з додатком до цього Порядку.

У випадках, коли немає можливості встановити дату первісної видачі майна в користування, тривалість його експлуатації обчислюється:

для втраченого майна (якого не вистачає) - від дати останньої видачі такого майна в експлуатацію;

для непридатного майна, що не вислужило встановлених строків експлуатації, - від дати найдавнішої видачі такого майна в експлуатацію.

 

Директор Департаменту
взаємодії з органами влади

О. В. Зеркаль


 

Додаток
до Порядку використання майна продовольчого забезпечення установ виконання покарань, слідчих ізоляторів і навчальних закладів, що належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України


НОМЕНКЛАТУРА
майна продовольчого забезпечення та строки його експлуатації

N з/п

Найменування виду майна

Одиниця виміру

Строки експлуатації майна, років

1

2

3

4

 

I. Ваговимірювальні прилади

 

 

1.1

Ваги для зважування худоби

шт.

10

1.2

Ваги товарні

шт.

10

1.3

Ваги настільні циферблатні

шт.

10

1.4

Гирі і різноваги

компл.

безстроково

 

II. Кип'ятильники

 

 

 

Кип'ятильники електричні

шт.

5

 

III. Котли стравоварильні

 

 

3.1

Котли електричні

шт.

8

3.2

Котли парові

шт.

8

3.3

Котли газові

шт.

8

3.4

Котли чавунні

шт.

10

 

IV. Механічне обладнання

 

 

4.1

Картоплечистки механічні

шт.

4

4.2

Машини для різання варених овочів

шт.

6

4.3

Машини для різання сирих овочів

шт.

6

4.4

Машини посудомийні

шт.

6

4.5

М'ясорубки механічні

шт.

5

4.6

М'ясорубки ручні

шт.

6

4.7

Приводи універсальні з комплектами змінних механізмів або універсальні кухонні машини

компл.

6

4.8

Хліборізки механічні

шт.

5

 

V. Плити кухонні

 

 

 

Плити електричні

шт.

6

 

VI. Польові засоби для приготування і доставки їжі

 

 

6.1

Кухні похідні на автопричепах

шт.

безстроково

6.2

Термоси з алюмінієвими склянками

шт.

4

6.3

Термоси зі склянками з нержавіючої сталі

шт.

6

6.4

Цистерни для води

шт.

безстроково

 

VII. Інше теплове обладнання та електропобутові прилади

 

 

7.1

Сковороди електричні

шт.

8

7.2

Шафи жарочні

шт.

8

7.3

Мікрохвильова піч

шт.

6

 

VIII. Хлібопекарське обладнання

 

 

8.1

Міні-пекарні

компл.

10

8.2

Лінія з виготовлення макаронних виробів

компл.

10

8.3

Польові засоби хлібопечення

компл.

безстроково

 

IX. Холодильне обладнання

 

 

9.1

Холодильні установки

шт.

10

9.2

Шафи холодильні в комплекті з холодильними агрегатами

шт.

8

9.3

Холодильники побутові електричні

шт.

8

 

X. Обладнання вантажопідіймальне і для переміщення вантажів

 

 

10.1

Ліфти магазинні

шт.

10

10.2

Візки вантажні і спеціальні

шт.

8

10.3

Візки для збирання посуду

шт.

4

 

XI. Ножі

 

 

11.1

Ножі кухонні

шт.

3

11.2

Ножі м'ясні

шт.

3

11.3

Ножі овочеві (корінчасті)

шт.

1,5

11.4

Ножі "Кухарська трійка"

компл.

3

11.5

Ножі-рубаки

шт.

5

11.6

Ножі-сікачі

шт.

5

11.7

Ножі хліборізальні

шт.

3

 

XII. Посуд алюмінієвий литий

 

 

12.1

Бачки ємністю 8,0 л

шт.

4

12.2

Бачки ємністю 5,0 л

шт.

4

12.3

Годівниці-поїлки

шт.

5

12.4

Ложки розливальні ємністю 0,2 л

шт.

3

12.5

Чайники ємністю 5,0 л

шт.

4

12.6

Черпаки кухарські ємністю 2,0 л

шт.

2

 

XIII. Посуд алюмінієвий штампований

 

 

13.1

Баки з кранами для води ємністю 22 і 36 л

шт.

5

13.2

Каструлі циліндричні глибокі ємністю від 1,5 л до 12,0 л

шт.

3

13.3

Каструлі (сотейники) з довгими ручками ємністю 10 - 15 л

шт.

3

13.4

Котли наплитні ємністю 20 - 50 л

шт.

3

13.5

Кухлі питні ємністю 0,35 л

шт.

6

13.6

Миски діаметром 200 мм завтовшки:

 

 

3 мм;

шт.

4

2,0 - 2,5 мм;

шт.

3

1,2 - 1,5 мм

шт.

2

13.7

Тарілки неглибокі діаметром 200 мм завтовшки:

 

 

3 мм;

шт.

4

2,0 - 2,5 мм;

шт.

3

1,2 - 1,5 мм

шт.

2

13.8

Тарілки неглибокі діаметром 165 мм

шт.

3

13.9

Фляги для молока ємністю 36 - 38 л

шт.

4

13.10

Цідилки (друшляки) ємністю 7 л

шт.

3

13.11

Чайники поліровані ємністю 3 л

шт.

3

 

XIV. Посуд сталевий оцинкований

 

 

14.1

Баки з кранами для води

шт.

3

14.2

Відра

шт.

2

14.3

Тази круглі або овальні

шт.

2

 

XV. Посуд сталевий емальований

 

 

15.1

Відра з кришками

шт.

3

15.2

Каструлі циліндричні глибокі ємністю 1,5 - 9,0 л

шт.

2

15.3

Кухлі питні ємністю 0,4 л

шт.

2

15.4

Миски

шт.

2

15.5

Тарілки неглибокі

шт.

2

15.6

Чайники ємністю 3,5 - 7 л

шт.

3

 

XVI. Посуд скляний

 

 

16.1

Вази для фруктів

шт.

2

16.2

Графини, глечики

шт.

2

16.3

Склянки

шт.

3 місяці

16.4

Прибори для води (графин або глечик, піднос, склянки)

компл.

2

 

XVII. Посуд кришталевий

шт.

5

17.1

Бокали

шт.

5

17.2

Вази для цукерок

шт.

5

17.3

Вази для фруктів

шт.

5

17.4

Вази для квітів

шт.

5

17.5

Попільнички

шт.

5

17.6

Салатники

шт.

5

17.7

Склянки

шт.

5

17.8

Фужери

шт.

5

17.9

Прибори для води (графин або глечик, піднос, склянки)

компл.

5

 

XVIII. Посуд фарфоро-фаянсовий

шт.

5

18.1

Блюдця чайні

шт.

1,5

18.2

Кухлі питні

шт.

1

18.3

Склянки (вази) для серветок

шт.

3

18.4

Тарілки глибокі

шт.

1,5

18.5

Тарілки неглибокі

шт.

1,5

18.6

Чашки чайні з блюдцями

шт.

1,5

18.7

Чайники для заварювання чаю

шт.

2

 

XIX. Посуд з пластичних мас

 

 

19.1

Бачки ємністю 4,0 л

шт.

1

19.2

Ложки розливальні ємністю 0,2 л

шт.

1

19.3

Черпаки кухарські ємністю 2,0 л

шт.

1

19.4

Кухлі питні ємністю 0,3 л

шт.

1

19.5

Ложки столові

шт.

1

19.6

Миски

шт.

1

19.7

Тарілки неглибокі діаметром 200 мм

шт.

1

19.8

Відра

шт.

1

 

XX. Посуд металевий

 

 

20.1

Виделки столові алюмінієві

шт.

1

20.2

Виделки столові з нержавіючої сталі

шт.

7

20.3

Ложки розливальні ємністю 0,2 - 0,25 л:

 

 

алюмінієві штамповані;

шт.

1

з нержавіючої сталі

шт.

6

20.4

Ложки столові алюмінієві:

 

 

для загального користування в їдальнях;

шт.

1

які є в комплектах речових мішків курсантів

шт.

на строк служби

20.5

Ложки чайні алюмінієві

шт.

2

20.6

Ложки десертні з нержавіючої сталі

шт.

7

20.7

Ложки столові з нержавіючої сталі

шт.

7

20.8

Ложки чайні з нержавіючої сталі

шт.

7

 

XXI. Вироби з тканини

 

 

21.1

Брезенти бунтові

компл.

8

21.2

Брезенти продовольчі 10 х 12 м

шт.

8

21.3

Клейонка столова

м

1

21.4

Мішки лляні або поліпропіленові

шт.

2

21.5

Серветки паперові

шт.

одноразові

21.6

Серветки полотняні

шт.

3

21.7

Скатерки полотняні

шт.

3

 

XXII. Інше майно

 

 

22.1

Гігрометри

шт.

4

22.2

Психрометри

шт.

2

22.3

Термометри складські

шт.

2

22.4

Сокири для розрубування м'яса

шт.

6

22.5

Підноси для рознесення їжі

шт.

3

22.6

Підноси із заглибленням під їжу

шт.

3

22.7

Овоскоп

шт.

8

 

XXIII. Немеханічне обладнання

 

 

23.1

Ванни для холодної обробки продуктів

шт.

6

23.2

Ванни мийні:

 

 

алюмінієві або оцинковані;

шт.

2

з нержавіючої сталі

шт.

5

23.3

Стелажі металеві різні

шт.

безстроково

23.4

Столи виробничі

шт.

6

23.5

Столи обробні:

 

 

алюмінієві;

шт.

4

з нержавіючої сталі

шт.

7

23.6

Стойки для підвішування м'ясних туш

шт.

10

23.7

Колоди для розрубування м'яса

шт.

2

23.8

Табуретки-підставки металеві під котли наплитні

шт.

5

23.9

Шафи металеві сушильні

шт.

7

23.10

Ящики металеві для продуктів

шт.

3

 

XXIV. Інвентар

 

 

24.1

Бачки алюмінієві для продуктів

шт.

3

24.2

Бачки металеві з кришкою для харчових відходів

шт.

3

24.3

Діжки сталеві ємністю 200 л для олії

шт.

6

24.4

Бруски для гостріння ножів

шт.

безстроково

24.5

Вази пластмасові

шт.

3

24.6

Виделки кухарські котлові

шт.

5

24.7

Виделки транжирні

шт.

5

24.8

Воронки металеві

шт.

безстроково

24.9

Дошки обробні

шт.

безстроково

24.10

Дуги магнітні

шт.

безстроково

24.11

Ковші металеві

шт.

2

24.12

Кошики

шт.

3

24.13

Котли наплитні з нержавіючої сталі для варіння риби

шт.

7

24.14

Котломіри металеві

шт.

10

24.15

Гаки для підвішування м'яса

шт.

10

24.16

Листи кондитерські

шт.

2

24.17

Ложки гарнірні

шт.

3

24.18

Ложки соусні

шт.

3

24.19

Ложки кухарські різні

шт.

3

24.20

Лопати рожкові для картоплі

шт.

3

24.21

Насоси ручні для олії

шт.

4

24.22

Підставки під бачки, каструлі та чайники

шт.

4

24.23

Листи сталеві

шт.

2

24.24

Сита різні

шт.

2

24.25

Скалки дерев'яні

шт.

2

24.26

Скатертини поліетиленові

шт.

1

24.27

Шкребки металеві для чищення риби

шт.

1

24.28

Сковороди чавунні

шт.

5

24.29

Сковородники

шт.

5

24.30

Совки металеві

шт.

3

24.31

Солянки пластмасові

шт.

3

24.32

Склянки пластмасові

шт.

3

24.33

Тертки металеві

шт.

1

24.34

Товкачі дерев'яні

шт.

1

24.35

Форми кондитерські

шт.

1

24.36

Хлібниці металеві

шт.

3

24.37

Черпаки кухарські ємністю 5,0 л

шт.

3

24.38

Черпаки для солінь

шт.

3

24.39

Шумівки:

 

 

алюмінієві;

шт.

1

з нержавіючої сталі

шт.

7

24.40

Щітка-душ для обмивання м'яса

шт.

3

24.41

Щітки для миття рук

шт.

0,5

24.42

Щітки для миття котлів

шт.

0,5

24.43

Щітки для змітання крихт

шт.

1

24.44

Щітки для миття столів

шт.

0,5

24.45

Щипці кондитерські

шт.

3

24.46

Сокири для розрубування м'яса

шт.

4

24.47

Фляги для молока ємністю 36 - 38 л

шт.

6

24.48

Котломіри

шт.

безстроково

24.49

Комплект тари для доставки продуктів зі складу

шт.

3


Примітки:

1. Строки експлуатації майна поширюються на всі норми належності і обчислюються з моменту видачі його в безпосереднє користування кухонь, їдалень, хлібопекарень, продовольчих складів тощо.

2. Для ваг настільних і товарних, які є в користуванні в овочесховищах і холодильниках, встановлюється строк експлуатації 7 років.


 

Директор Департаменту
взаємодії з органами влади

О. В. Зеркаль





 
 
Copyright © 2003-2018 document.UA. All rights reserved. При використанні матеріалів сайту наявність активного посилання на document.UA обов'язково. Законодавство-mirror:epicentre.com.ua
RSS канали